Ρηγίνα Μπουνταλά - Καλλιτέχνες Σκοπέλου



 

Η Ρηγίνα Μπουνταλά  γεννήθηκε το 1994 και ζει στη Σκόπελο. Είναι κόρη του μικροναυπηγού Γιάννη Μπουνταλά και εγγονή του αείμνηστου καραβομαραγκού Τριαντάφυλλου Μπουνταλά. 



Οι επιρροές τους στην ζωή της Ρηγίνας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, καθώς από μικρή θα αγαπήσει τις τέχνες και τον πολιτισμό. Από μικρό παιδί επηρεασμένη από τις καλλιτεχνικές ενασχολήσεις του πατέρα της ασχολήθηκε με την ζωγραφική και την ξυλογλυπτική. 



Η αγάπη της για την ιστορία, την μελέτη της τέχνης και του πολιτισμού την ώθησαν να σπουδάσει στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας, και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί έλαβε μεγάλη καλλιτεχνική έμπνευση από την αρχαία ελληνική γλυπτική και ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να πειραματίζεται μόνη της με χρώματα και τεχνικές ζωγραφικής που παρακολουθούσε σε διάφορα βίντεο στο Youtube. 



Το 2016 όταν τελείωσε τις σπουδές της επέστρεψε στο νησί και γνώρισε μία καθηγήτρια ζωγραφικής από τον Καναδά, η οποία την στήριξε πολύ και της έδωσε μεγάλη ώθηση και έμπνευση να συνεχίσει να ζωγραφίζει μαθαίνοντας την εξ’ αποστάσεως τις βασικές αρχές της ζωγραφικής. 











Της αρέσει να μαθαίνει συνεχώς και να εκφράζει την προσωπικότητα της και τα συναισθήματα της με διάφορους δημιουργικούς τρόπους και πειραματίζεται ζωγραφίζοντας με πυρογράφο σε ξύλο, με καφέ, και με διάφορα είδη χρωμάτων. 






Γυρίζοντας πίσω στη Σκόπελο μελετάει την ιστορία του νησιού και εμπνέεται από τους λαϊκούς μύθους και ασχολείται με την εικονογράφηση τους. Επίσης της αρέσει να δουλεύει με το ξύλο φτιάχνοντας μικρά βαρκάκια, μικρά αγαλματίδια (ακρόπρωρα πλοίων) και να φτιάχνει κούκλες από βαμβάκι. 

   








Συνέντευξη της Ρηγίνας Μπουνταλά στην Σπυριδούλα Μπετσάνη


Φωτογραφίες : Αρχείο Ρηγίνας Μπουνταλά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το πανηγύρι του Σωτήρος στη Σκόπελο

Θρησκευτικές Εορτές του Δεκεμβρίου στην Σκόπελο - Αρχείο Εφημερίδας "ΒΟΡΕΙΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ 1973"

Ένας σιωπηλός καλλιεργητής στην Σκόπελο - Παναγιώτης Καμπακούμης απο την Τένεδο.